Utsatt galgenfrist for Södra Cell Tofte

Samme dag som fristen gikk ut for å finne en løsning for cellulosefabrikken Södra Cell på Tofte gikk ut, blir fristen trolig forlenget til 19. mai.

– Vi kommer nok til å gjøre det. Det er ingen grunn til å avslutte nå, sier fylkesordfører Morten Eriksrød (H) i Buskerud til NRK. han understreker at avgjørelsen vil avhenge av hva de svenske eierne sier i sin orientering på et avklaringsmøte som holdes i Drammen tirsdag formiddag.

Eriksrød er fortsatt optimistisk med tanke på å finne en løsning for den nedleggingstruede bedriften med rundt 300 ansatte.

– Jeg håper den døren Södra Cell allerede i april varslet sto på gløtt for salg, at det gløttet er økt og at det er fremdrift i saken, sier Eriksrød.

Skogselskapet Viken Skog har lagt inn bud på cellulosefabrikken som Södra Cell ønsker å avvikle. Eriksrød vil ikke kommentere budet eller muligheten for at det blir akseptert, men understreker at det er styret i det svenske selskapet å avgjøre.

– Men det er tilfredsstillende at det er kvalifiserte kjøpere på banen, legger fylkesordføreren til.

Mandag la regjeringen fram en tiltakspakke som skal bedre lønnsomheten for skog- og treforedlingsindustrien. Flere har ytret håp om at disse tiltakene, som blant annet skal redusere transportkostnadene, vil gjøre det mer attraktivt å satse på videre drift på Tofte.

Først når karenstiden utløper, noe som altså trolig skjer 19. mai i stedet for tirsdag, kan Södra cell iverksette vedtaket om å legge ned driften.