Krever millionerstatning etter Huken-konkurs

Konkursboet etter Oslo Vei AS, som fram til høsten 2010 tok ut stein i Huken i Groruddalen, krever nå et erstatningsbeløp på over 30 millioner kroner av sin tidlige eier, Oslo kommune.

Konkursboet etter Oslo Vei AS krever millionbeløp fra Oslo kommune, skriver Aftenposten onsdag.

7. desember i fjor ble det åpnet konkurs i det kommunale selskapet Oslo Vei AS. Selskapet startet i 2001, og har drevet entreprenørvirksomhet, og produsert pukkstein og asfalt.

Området har blitt utnyttet siden 1700-tallet, og tidligere Oslo veivesen tok ut stein her fra 1947. De siste årene har dog beboelsen i nærheten vært et problem, og motstanden mot pukkverket har vært stor i lokalområdet.

Selv om Oslo Vei har en leieavtale for verket med Oslo kommune fram til 2021, stoppet bystyret uttaket av stein høsten 2010. Oslo Vei ble bedt om å kjøpe stein fra et steinbrudd i Nittedal, og kostnadene ved kjøp og transport steg til en pris på rundt 30 millioner kroner.

Advokatfirmaet Kvale, som representerer konkursboet, krever nå en erstatningssum på 30.161.233 kroner, med forbehold om at prisen kan stige, av kommunen, med hjemmel i aksjelovens §17-1, skriver Aftenposten.

– Oslo kommune hadde en annen agenda enn selskapets beste, og brukte sin instruksjonsmakt som aksjonær til blant annet å tilfredsstille lokale interessegrupper som har arbeidet for nedleggelse av Huken, skriver advokat Susanne Schneider i erstatningskravet, og siteres på dette i avisen.