Gigantleveranser til kalde strøk

ProffPartner vokser innen leveranser til arktiske strøk. I 2012 hadde selskapet to store leveranser til den norske forskningsstasjonen Troll i Antarktis, en stor levering til den Indiske forskningsstasjonen i Antarktis og en større forsendelse til Svalbard.

1. januar i fjor ble Kias en del av ProffPartner Tønsberg. Dette, skriver Proffpartner i en pressemelding, tilførte selskapet mange års erfaring og spesialisering rundt leveranser til, og gjennomføring av store prosjekter og installasjoner i, arktiske strøk. I tillegg tilførte sammenslåingen et bredere omfang av sertifiserte festemidler til offshore-bransjen. Forsendelser til vanskelig tilgjengelige strøk krever nøye planlegging, gode logistikkrutiner og erfaring. Utstyret brukt må tåle store belastninger både på komponentnivå og som en helhet.
– For ca. 15 år siden begynte vi å spesialisere oss på leveranser av verktøy, sveiseutstyr og annet materiell til industrien på Svalbard. Vi er spesialiserte på å løse utfordringer for offshore-bransjen og prosjekter i ekstreme klimaer, sier Hans Roger Borgersen, leder for ProffPartner Spesial.
Det stilles strenge krav til store komplekse installasjoner og prosjekter. Alt må være nøyaktig, holdbart og av god kvalitet. I 2012 var ProffPartner med på fire store leveranser til forskjellige polare strøk. Et nylig avsluttet prosjekt er under montering på den Indiske forskningsstasjonen i Antarktis.
– Før denne sendingen gikk, gjennomførte vi en omfattende prøveinstallasjon i Slovakia. Her satte vi opp store deler av fundamentet til satellittantennen for å se at alt fungerte. Det er her snakk om stålkonstruksjoner på flere titalls tonn. Sammen med hovedleverandøren LNS Spitsbergen gjorde ProffPartner modifikasjoner for at alt skal fungere optimalt i oppføringen, og for at installasjonen skal tåle det ekstreme klimaet, forteller Borgersen i pressemeldingen.
– Vi har flere viktige samarbeidspartnere tilknyttet våre leveranser. På sydpolen-prosjektet bidro vi med rådgivning, prosjektering og forsendelsen. Vi hadde også ansvaret for festemidlene til installasjonen, uttaler han.
– Denne bransjen er i utvikling og vi er inne i flere veldig spennende prosesser. Fremtiden ser lys ut og vi håper å utvide avdelingen med flinke og kunnskapsrike folk, avslutter Borgersen.