Uvær skaper trøbbel i Nord-Norge

Kraftig uvær har de siste dagene skapt store problemer i Nord-Norge. I Troms har ei bygd vært isolert siden lørdag.

På grunn av snøras har området Olderbakken/Jøvik vært uten veiforbindelse siden lørdag, skriver Nordlys.

Senest tirsdag gikk det et nytt ras på veien inn til området. Innbyggere som er isolert, sier til avisen at situasjonen begynner å bli vanskelig, og at folk begynner å gå tom for matvarer da det ikke er butikk i området.

Statens vegvesen får åpnet veien tidligst onsdag, og Tromsø kommune opplyste tirsdag at de har vært i kontakt med Redningsselskapet for å få til båttransport til området for å dekke umiddelbart nødvendige transportbehov.

Stor rasfare
Tirsdag gikk det flere ras i Nordland og Troms, og ifølge varslingstjenesten Varsom.no vil snøskredfaren være mindre onsdag, men den vil fortsatt være «betydelig» flere steder i de to fylkene.

Ved Brønnøysund i Nordland ble både en buss og redningspersonell tirsdag sperret inne av flere ras langs fylkesvei 76, skriver VG.

– Burde ikke kjøre bil
I Tromsø regnet det kraftig tirsdag, og bydriftsetaten jobbet iherdig med drenering for å få unna alt vannet som kom, skriver iTromsø.

Samtidig var Viking ute på sitt tiende oppdrag i byen denne ettermiddagen.

– Dette er jo helt håpløst. Folk burde ikke kjøre bil nå, sier redningsmann Bjørn Karlsen til Nordlys.

Storm i Nordland
I Glomfjord i Nordland ble ti boliger rammet av oversvømmelser på grunn av store nedbørsmengder, melder Avisa Nordland.

I Salten var det full storm i kastene natt til tirsdag, og sent mandag kveld ble en bil blåst inn i en fjellvegg i Bodø.

Uværet førte til flere stengte veier i de nordligste fylkene tirsdag. På sjøen var det også flere kanselleringer på grunn av sterk vind, skriver Avisa Nordland.

Samtidig melder Posten at uværet fører til at postleveringen enkelte steder i Nord-Norge kan bli et døgn forsinket, skriver Finnmarken.

Ifølge Yr.no vil det komme mer nedbør både i Tromsø og i Bodø de neste to dagene.