Misbruk av politihelikopter

Hver eneste dag melder politiet at de ikke har ressurser til å etterforske til dels alvorlige lovbrudd til tross for at man kjenner gjerningsmannen.Da er det direkte meningsløst at politiet bruker landets eneste politihelikopter til å jakte på snøskuterkjørere i fjellheimen i stedet for å prioritere alvorlige forbrytelser.

Ja, ofte har man også kontroll på gjerningsmannen, men politiet kan ikke rykke ut. Hver eneste dag stjeles det fra norske byggeplasser. Sakene anmeldes, men blir henlagt.

Nylig var politiet på helikoptertur i fjellene på Namdalseid i Nord-Trøndelag. Oppdraget var skuterkontroll, skriver Namdal Arbeiderblad. Vi forstår frustrasjonen til sørlendingen John Olav Bjørnestad som var på skitur. Turen på ski kunne han ta takket være at en lokal person med tillatelse for å kjøre skuter i fjellet, hadde laget skispor.

– Mitt inntrykk er at alle politidistrikt argumenterer med lite ressurser når de ikke kan rykke ut til boliginnbrudd, tyveri fra butikker eller for den saks skyld at de kommer til en ulykke i distriktet etter mange timer.

– Jeg undrer meg på politiets prioriteringer når det gjelder hvem i dette samfunnet som er det store og farlige forbryterne. Er det en skuterkjører – hvis spor ikke vises til sommeren en gang – eller er det innbruddstyver og annet «pakk» hvis spor vises for alltid hos dem som berøres, fortsetter kristiansanderen.

Etter 22. juli-terroren var det mye fokus på landets eneste politihelikopter. Tall fra TV 2 fortalte at tjenesten koster 44 millioner kroner i året. John Olav Bjørnstad har selv regnet ut at det betyr rundt 100.000 kroner med sju dager i uka og 169.000 med fem dager i uka.

– Jeg er blant dem som synes politiet gjør mye bra, men akkurat denne gangen gikk det over alle støvleskaft, mener Bjørnestad.

Vi deler fullt ut frustrasjonen.

Nå er det noen som mener at snøskuterkjøring er miljøkriminalitet i særklasse. Nå er vi ikke overbevist om at det store flertallet i Norge er enig i at politiet skal bruke helikopter i jakten på slike lovbrytere.

Les mer i Namdalsavisa:

http://www.namdalsavisa.no/Nyhet/article6512280.ece