Stoltenberg: Står godt til i norsk økonomi

Hovedbildet er at det står godt til i norsk økonomi, ifølge statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Om årets lønnsoppgjør sier han at det bør holdes på et ansvarlig nivå.

Onsdag møtte statsministeren regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet i forkant av vårens lønnsoppgjør. I møtet drøftet partene tilstanden i norsk økonomi og hva slags nivå årets lønnsoppgjør bør ligge på.

– Hovedbildet er at det står godt til i norsk økonomi, vi har god vekst, høy sysselsetting og god produktivitet i norsk næringsliv. Samtidig understreket mange at vi er sårbare, har høye kostnader og at vi ser en todeling av norsk økonomi. Derfor er det grunn til å legge vekt på at årets lønnsoppgjør blir et ansvarlig og et fornuftig oppgjør, sier Stoltenberg til NTB.

NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund mener årets lønnsoppgjør bør ligge på et lavere nivå enn fjorårets.

– I NHO så mener vi at dette må bli et moderat oppgjør og at vi må få et oppgjør som ligger lavere enn det vi så i fjor, sier Skogen Lund til NTB.

LO-leder Roar Flåthen mener partene er nokså samstemte i realitetsbeskrivelsen av norsk økonomi.

– Det skal vi ta med oss inn i mellomoppgjøret. Det er forhandlingene mellom LO og NHO som blir frontfaget i dette oppgjøret. Men så er det viktig at regjeringen også leverer en stabil økonomisk kurs, og at også Norges Bank bidrar med det de kan for at ikke kronen blir forsterket ytterligere. Sterk kronekurs er nå ett av de store problemene for konkurranseutsatt industri, sier Flåthen. (©NTB)