Samlet avfallsbransjen

Byggavfallskonferansen ble avholdt 31. januar og 1. februar i år, og markerte i år femårsjubileum. Det ble feiret med ny deltakerrekord.

Temaet på årets konferanse var «miljøgifter og gjenvinning». Konferansen ble åpnet av Olaf Brastad fra Bellona, som stilte spørsmål ved at ingen i avfallsbransjen har fått kongens fortjenestemedalje. Han mener bransjen fortjener mer skryt enn den får.

Arrangørene av Byggavfallskonferansen er Klif, BNL, NGU, RENAS, Norsk Gjenvinning AS, NELFO, RIF, NKF og Norsas AS.

Deltakerne representerte et vidt spenn av organisasjoner; rådgivere, kommuner, fylkesmenn, entreprenører, avfallsselskaper m.m.

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) stod ikke på programmet, men kom for å informere om veilederen for forurenset tegl og betong. Den har vært på trappene en god stund, og er sterkt ønsket av bransjen. Klif har ønsket å lage et informasjonsark, men det viste seg å være juridisk vanskelig. De vil imidlertid nå sende et brev til Miljøverndepartementet hvor de anbefaler at Klif får et oppdrag med å integrere en slik veiledning i Avfallsforskriften. I mellomtiden vil de publisere alle spørsmål og svar som har oppstått rundt emnet.