Lederskifte i Normann Olsen Maskin

Adm direktør Sverre Gabrielsen overlater fra 1 februar sjefsstolen i Normann Olsen Maskin til Per Arvid Hennum. Selv går han over i rollen som arbeidende styreformann i morselskapet Normann Olsen Holding.

Fakta

Normann Olsen Holding AS har fire datterselskaper:
Normann Olsen Maskin AS
Norgeodesi AS
Liftway AB
Normann Olsen Tilhenger AS.

Konsernets har 75 ansatte og en samlet omsetning på ca. 350 millioner kroner.

Normann Olsen Maskin AS (NOM) importerer maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen i Norge, fra hele verden, og er ett av Norges største og ledende maskinselskaper.

Selskapet eies i dag 100 % av Midway Holding AB i Malmø.

Per Arvid Hennum har arbeidet i Normann Olsen siden 1997, da han begynte som selger av asfaltutleggere, asfaltverk og betongverk. Siden 2003 har han vært selskapets salgs- og markedsdirektør. Han har tidligere erfaring fra reiseliv- og bilbransjen.

– Det er både spennende og utfordrende å skulle overta stafettpinnen etter Sverre Gabrielsen, som til de grader skal ha æren for selskapets posisjon og renommé i markedet, sier Hennum. Selv har han 15 års fartstid i maskinselskapet, som forøvrig er et av Norges eldste.

– Jeg vil bygge videre på det grunnlaget som er skapt og jobbe for at vi skal bli enda bedre på det vi er gode på dag, sier han til Byggeindustrien.

Ikke syvende far i huset
Hennum setter stor pris på at han som ny toppsjef kan få sparre med Sverre Gabrielsen, som på sin side understreker at han ikke har tenkt å fortsette som syvende far i huset.

– Sammen med selskapets ansatte blir oppgaven fremover å utvikle konsepter og løsninger for ytterligere å posisjonere oss i nye nisjer og markedssegmenter, sier Hennum.

Mye skreddersøm
– Vi er hele tiden opptatt av å følge trender og kundenes behov for spesialtilpassede maskiner og utstyr. Det er mye skreddersøm på maskinene vi leverer, anslagsvis rundt 30 prosent, sier Hennum, og fortsetter:

–Vi har også et løpende samarbeid med internasjonale maskin- og utstyrsprodusenter og gir innspill om hva våre kunder forventer av miljøløsninger, brukervennlighet og komfort i nye maskiner og utstyr.

Olje og gass nytt marked
Det er spennende tider for Normann Olsen, som nå også har begynt å få fotfeste innen olje og gassbransjen: I fjor vant de et anbud fra Statoil om leveranse av to skreddersydde Manitou teleskoptrucker til gassanlegget på Kollsnes, til en verdi av 15 millioner kroner. Disse ble overlevert like etter nyttår og er nå i full drift.

– Dette er et helt nytt marked for oss, som er veldig spennende og lærerikt å ta del i, sier Hennum, som blant annet viser til de strenge sikkerthetskravene som må oppfylles.

Engasjert leder
Avtroppende direktør Sverre Gabrielsen er trygg på den nye sjefen vil passe godt i sjefsstolen:

– Vi får en engasjert og dynamisk leder i Per Arvid Hennum. Han kan bedriften og er kjent og akseptert i alle miljøer. Dette er en god løsning for selskapets videre satsning, sier Gabrielsen.

Han påpeker at maskinbransjen står foran mange utfordringer i årene som kommer, ikke minst som følge av at internasjonale aktører, spesielt i anleggsmarkedet, nå har oppdaget Norge.

Sverre Gabrielsen har mer enn 30 års fartstid fra byggebransjen, og har blant annet markert seg som styreleder i Maskingrossisternes Forening – MGF frem til 2012.

– Som styreleder i firmaet blir oppgaven fremover å bistå firmaets ledelse i strategiske veivalg og prioriteringer, avslutter Sverre Gabrielsen.