Lavere betongelementproduksjon - positive utsikter

Sett under ett har det vært en nedgang i produksjonen for medlemmene i Betongelementforeningen for 2012 i forhold til 2011. Inntjeningen har derimot vært god, og ordrereserven er positiv.

Produksjonen av hulldekker var i 2012 på nær 1,7 millioner kvadratmeter, noe som er en nedgang på 11 prosent i forhold til 2011. Innen isolerte vegger var nedgangen på 18 prosent, mens det var en nedgang på 16 prosent på andre dekker. Plattendekker hadde derimot en økning på 33 prosent. Produksjonen av bjelker gikk ned med 15 prosent, mens nedgangen i produksjonen av sviller var på 44 prosent. Økningen av såkalte Con Form-vegger var på hele 51 prosent.

Styreleder Randi Egeland i Betongelemenforeningen sier nedgangen ikke er dramatisk.

- 2012 har vært et bra år for de aller fleste av medlemsbedriftene, med gode resultater. Ordrereserven ser også meget bra ut, sier Egeland.

Per nå har betongelementbedriftene i foreningen en ordrereserve på 4,5 måneder med produksjon, noe som er en økning fra samme tid i fjor. Økningen er på solide 29 prosent.

Disse tallene ble lagt frem på årets utgave av betongelementkonferansen som går av stabelen på Park Inn hotel på Gardermoen torsdag og fredag.

- Dette er et møte som har funnet sin form. Det er helt tydelig en økende interesse for arrangementet, og det er positivt, legger Egeland til. Det er i år rekorddeltakelse på konferansen. Hele 175 personer deltar på en eller anen måte.