Kruse Smith starter hotelldrift for å redde tapsprosjekt

Kruse Smith satser på hotelldrift for på nok en gang å blåse nytt liv i tapsprosjektet Båly på bryggekanten i Lindesnes.

Kruse Smith bygde Båly Panorama for den Stavangerbaserte Lundegruppen. Etter Lunde-konkursen i 2011 overtok Kruse Smith det forgjeldede selskapet.

I februar i fjor ble hotelldriften solgt til Stavanger-aktøren Havbris Holding AS som imidlertid måtte kaste kortene rett etter nyttår slik at hotellet til 200 millioner kroner har stått helt tomt siden.

Som tidligere meldt på bygg.no under tittelen ”Ergerlig konkurs” tvang et gammelt skattekrav i høst Kruse Smith til å slå eiendomsselskapet Båly Panorama konkurs. I følge Fædrelandsvennen hadde entreprenørselskapet pant i næringsdelen av selskapet samt i syv leiligheter, og fikk beholde dette.

Nå har Kruse Smith overfor konkursboet i driftsselskapet sikret seg restene etter konkurshotellet på Båly i form av inventar, løsøre og varelager. Nå er planen drift fra sommeren av på hotell, restaurant og spa. Derfor jaktes det for tiden på nye drivere av virksomheten.

– Vi kan tenke oss helårsdrift, eller at du kan kjøre full rulle i høysesongen. Så kan du i tillegg ha julebord og noen lukkede arrangementer, sier rådgiveren til Kruse Smith, Peter J. Moe til Fædrelandsvennen.

Situasjonen er at Kruse Smith har kontroll på næringsdelen av hotellkomplekset samt noen leiligheter. Resten består av leiligheter eid av et sameie som entreprenørselskapet nå har innledet samarbeid med for å finne den rette driveren.

– Hvis bostyrer hadde solgt hotellets inventar, løsøre og varelager til andre enn oss, ville det skape problemer. Vi ønsker å diskutere videre drift av hotellet med nye drivere. Det gjelder å ha bena på jorden, være klar over lokaliseringen og finne en drift som vil være forsvarlig, sier Moe til avisen.

Det er totalt 77 leiligheter i Båly Panorama. Eierne av disse har tapt mange penger i utleieinntekter på grunn av hotellkonkursen.