Wesselkvartalet i Asker. Foto: Trond Joelson

Wesselkvartalet i Asker. Foto: Trond Joelson

Wesselkvartalet vant Murverksprisen

Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet tegnet av Vigsnæs+Kosberg++ Arkitekter. Murarbeidene er utført av AK Byggservice.

Murverksprisen deles ut for fremragende arkitektur i tegl- eller blokkmurverk, der murverket er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. I år går prisen til et byggverk i teglstein, skriver juryen i en pressemelding. Prisen deles ut av Norsk murforum og Norske arkitekters landsforbund.

I juryens begrunnelse betegner de bygget i Asker sentrum slik:

«Wesselkvartalet viderefører det organiske formspråket. Det nye anlegget har et karakteristisk og originalt uttrykk med en tydelig identitet og knytter seg til eksisterende bebyggelse ved bruk av tegl.

Byggets bærekonstruksjoner er skiver og søyler av betong og betongdekker. Halv-steins teglvange bæres på dekkeforkantene. Første etasje er utstyrt med vegghøye glasspartier og vertikal spilekledning i eik.

Teglfasaden er murt på ulike måter. Annethvert løperskift er inntrukket i brystningspartier og på balkonger. Det er også benyttet flettverksmuring i rette strekk og i konvekse og konkave partier. Samlet sett gir dette et rikholdig uttrykk som skaper varierende skyggespill gjennom dagen», står det i begrunnelsen.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale av prosjektet