Volmax sitt nye tungbilanlegg er bygget på Toppen Næringspark, et par kilometer øst for Kongsberg sentrum.
Volmax sitt nye tungbilanlegg er bygget på Toppen Næringspark, et par kilometer øst for Kongsberg sentrum.Foto: Jarl Morten Andersen

Volmax Kongsberg tar i bruk nytt tungbilanlegg

Nylig kunne Volvo lastebil- og buss-forhandleren Volmax ta i bruk et nytt tungbilanlegg på Toppen Næringspark et par kilometer øst for Kongsberg sentrum. Nyanlegget har kostet 80 millioner kroner.

– Etter å ha holdt til på et gammelt anlegg på Gomsrud vest for sentrum fra 1974, har det vært en skikkelig «boost» for hele organisasjonen å ta i bruk dette fantastiske anlegget, sier servicemarkedssjef og anleggsansvarlig, Øyvind Mørk, i en pressemelding.

Volmax disponerer en tomt på 14.500 kvadratmeter hvorav bebygd areal utgjør 3.200 kvadratmeter. Til sammenligning var det gamle anlegget på cirka 1.790 kvadratmeter.

Entreprenørselskapet POB brukte cirka ett år på å bygge anlegget. Prislappen på Volmax sitt nye tungbilanlegg er på cirka 80 millioner kroner, står det i meldingen.

Ifølge Volmax har nyanlegget totalt åtte verkstedløp på inntil 36 meter som inneholder blant annet eget løp for klargjøring av nye biler, samt en adskilt servicehall med vaskemuligheter, to løp er for periodisk kjøretøykontroll og for reparasjon av biler som frakter farlig gods. Ett løp er beregnet på buss og er utstyrt med spesielt løfteutstyr, opplyser Volmax.

I andre etasje disponerer lastebil- og bus-forhandleren selgerkontorer, kantine og møterom.

På delelageret har de tatt i bruk et nytt og effektivt automatlager som går over flere etasjer og som kan romme 4.000 artikkelnummer, opplyser Volmax.

Bygget har utvendige detaljer i mørkt treverk. På taket er det gress og bygget varmes opp med jordvarme.