Skjermdump: Google Maps

Vil bygge 100 strandhytter ved Glomma

100 små hytter på mellom 25 og 30 kvadratmeter planlegges bygget langs Glommas bredder i Nes kommune.

Det skriver Romerikes Blad i en artikkel på sine nettsider.

– Vi kunne ha kalt det kolonihytter, men når området er ved stranda ved Glomma er det naturlig å kalle det strandhytter, sier utbygger Espen Skoglund i Smartbo.

Smartbo har, ifølge artikkelen, inngått avtale med grunneier Tor Øverby om utvikling av Hagen Camping til 100 strandhytter og mange fasiliteter. Prosjektnavnet er Nes Strandhager.

– Vi har stor tro på dette fordi undersøkelser viser at det er et stort behov og etterspørsel etter mindre hytter som er vedlikeholdsfrie og har alt av fasiliteter. Nes Strandhager gjør at det er mulig å anskaffe seg et minilandsted til en pris i folkesegmentet, sier Skoglund.

Han understreker at prosjektet er avhengig av å få nødvendige godkjennelser fra lokale og regionale myndigheter. Planprogrammet ligger nå ute til offentlig ettersyn med høringsfrist 31. mai.

Det planlegges hytter fra 25 til 35 kvadratmeter på en mellom 200 og 300 kvadratmeter stor tomt, der alle får sin egen grønnsakhage. Hyttene blir bygget i massivtre, og det legges opp til smarthus-løsninger, som for eksempel fjernstyrt oppvarming.

Prisen vil være 1–1,5 millioner kroner, avhengig av størrelsen.