Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) skal foreslå skolekjøpet i Ørland for Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil at staten kjøper bråkete skole i Ørland

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) foreslår at staten kjøper Hårberg skole, slik at Ørland kommune kan bygge en ny skole utenfor støysonen.

– Jeg skal legge fram et forslag for Stortinget om å kjøpe Hårberg skole for mellom 100 og 130 millioner kroner, sa Søreide under en pressekonferansen torsdag, ifølge Adresseavisen.

Skolen er kommunens største barneskole med 230 elever. Den ligger ved hovedporten til Ørland hovedflystasjon – altså i rød støysone. Kampflybasen er en av Luftforsvarets to hovedflystasjoner.

Ifølge forsvarsministeren skal Forsvaret overta skolen.

– Vi ser behovet for at Forsvaret får lokaler for diverse aktiviteter. Det har vært viktig for oss å komme med en avklaring rundt fremtiden til Hårberg skole før skolestart i høst, sier Søreide.

Den nye skolen skal forhåpentligvis stå ferdig innen flyene ankommer kampflybasen i 2017.

– Dette er en gledens dag og en fantastisk nyhet for oss på Ørlandet. Vi er svært fornøyde med det bidraget vi forhåpentligvis får fra Stortinget, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt.