Styreleder Nina Aasland i Norsk Utleieforening sier de gjennom mange år har jobbet med delingsøkonomi.

- Vi har jobbet med delingsøkonomi i mange år

Styreleder Nina Aasland i Norsk Utleieforening er helt klar på at utleiebransjen tar sitt miljøansvar.

- Det å være med på å sørge for å utvikle et bærekraftig samfunn er noen vi i utleiebransjen har gjort i mange år. Vi har i praksis jobbet med delingsøkonomi i lang tid. Dermed leier vi ut maskiner slik at entreprenørene ikke trenger å kjøpe maskiner selv, noe som er gunstig i et bærekraftperspektiv. Vi har gjennom alle år sørget for de som skal bygge kan få tilgang til maskiner der og da, sier Aasland.

Hun fikk torsdag morgen æren av å åpne Utleiekonferansen 2020, som samler rekordmange 230 deltakere. Den første konferansen ble arrangert i 2005, og aldri har de vært så mange samlet som i år. Hele 40 utstillere er også på plass.

Styreleder Nina Aasland og daglig leder Yngve Torkildsen i Norsk Utleieforening.

- Det er selvsagt gledelig og viser at vi har lyktes med vår satsing på å gjennomføre konferansen på en dag, påpeker daglig leder Yngve Torkildsen i Norsk Utleieforening.

Hovedtemaet på årets konferanse er nye muligheter og endringer, hvor miljøaspektet står sentralt.

- Det grønne skiftet påvirker absolutt vår bransje. Vi tar store investeringsbeslutninger hvert år for hvilke maskiner som skal kjøpes inn for de neste årene. I 2030, om ti år, skal alle byggeplasser i Oslo være fossilfrie. Dermed må vi øke investeringstakten på fossilfrie og utslippsfrie maskiner. Problemet er at de fleste av disse produktene ikke har noe alternativ. Vi trenger at våre utenlandske produsenter av fossilfrie og elektriske maskiner lager flere alternativer. Vi kan ikke bytte ut hele maskinparken på en gang. Dette er en stor og langsiktig investering for vår bransje, og det er derfor viktig at våre politikere balanserer sine krav, så skal vi gjøre vårt ytterste til å møte disse kravene, legger Aasland til.