Undervisningsbygget skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo. Illustasjon: A-lab arkitekterUndervisningsbygget skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo. Illustasjon: A-lab arkitekterUndervisningsbygget skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo. Illustasjon: A-lab arkitekter

Veidekke skal bygge undervisningsbygg for 407 millioner i Oslo sentrum

AVA Eiendom og Veidekke ASA har skrevet kontrakt om å oppføre et miljøsertifisert undervisningsbygg som skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo Sentrum.

Oppdraget er en samspillsentreprise verdt 407 millioner kroner uten merverdiavgift.

– Dette gir oss muligheten til å videreføre det gode samarbeidet med AVA Eiendom fra prosjektet på Karl Johans gate 14. Det å få bygge gode lokaler for utdanning og kompetanse er viktig for samfunnet og noe vi setter stor pris på å få utføre. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet og ikke minst byggearbeidene om et halvt års tid, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo i en pressemelding.

Kirkegata 23-25 ligger midt i Oslo sentrum og blir ifølge meldingen et krevende prosjekt med tanke på logistikk og grunnforhold. Prosjektet gjennomføres i tett samspill mellom Veidekke, AVA Eiendom og Høyskolen Kristiania.

– Vi legger høye miljøambisjoner inn i prosjektet og bygget skal sertifiseres som Breeam Excellent. For oss i AVA Eiendom er det ekstra hyggelig at vi igjen skal jobbe sammen med Veidekke i et nytt, spennende prosjekt, sier daglig leder Arne Vannebo i AVA Eiendom.

Samspillsfasen er godt i gang, og planlagt byggestart er årsskiftet 2021 og 2022. Høyskolen Kristiania skal flytte inn i bygget i mai 2024 og vil ta imot studenter i det nye bygget fra studiestart i august 2024.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2021.