Det nye idrettsanlegget på 8.100 kvadratmeter skal hete Tellusborgshallen og skal brukes til både skoleaktiviteter og foreningsliv. I
Det nye idrettsanlegget på 8.100 kvadratmeter skal hete Tellusborgshallen og skal brukes til både skoleaktiviteter og foreningsliv. IIllustrasjon: TMRW

Veidekke skal bygge idrettsanlegg i Stockholm

Veidekke har signert kontrakt med Nystad Stockholm Idrott og skolfastigheter AB om bygging av tre idrettshaller i et område mellom Liljeholmen og Midsommarkransen i Stockholm.

Oppdraget er en totalentreprise med kontraktssum på cirka 215 millioner svenske kroner. Bygging starter i vår, med planlagt ferdigstillelse i 2024, opplyser Veidekke i en pressemelding.

– Vi er glade for å ha signert en entreprenøravtale med Veidekke og dermed starte byggingen av tre nye idrettshaller med Stockholms bys idrettsetat som leietaker. Anlegget er primært til for byens barn og unge og blir Stockholms fineste idrettsanlegg, sier Niklas Skerfving, prosjektleder i Nystad Stadsutveckling AB.

Det nye idrettsanlegget på 8.100 kvadratmeter skal hete Tellusborgshallen og skal brukes til både skoleaktiviteter og foreningsliv. I tillegg til idrettshallene er det lagt opp til aktivitetsrom, kafé, garderober og personalrom, står det i meldingen.

– Vi er svært tilfredse med å ha fått oppdraget og ser frem til å få bygge dette fine anlegget. Samfunnseiendom har høy prioritet hos oss, og tildelingen viser at vi er konkurransedyktige i hele dette segmentet, sier Linus Wåhlin i Veidekke Bygg Stockholm.

Bygget, som får både sedumsbeplantning og solcelleanlegg på taket, har en tydelig miljøprofil og skal sertifiseres i henhold til standarden Miljöbyggnad, opplyser Veidekke.

I området som utvikles av Nystad for utdannings- og idrettsformål, bygger Veidekke også ny barneskole for om lag 1.000 elever.