Veidekke skal bygge Nygatakvartalet på Straume. Ill. Sweco Architects
Veidekke skal bygge Nygatakvartalet på Straume. Ill. Sweco Architects

Veidekke skal bygge boliger på Straume

Veidekke har skrevet kontrakt med Sartor Holding AS om å bygge Nygatakvartalet på Straume i Øygarden kommune like utenfor Bergen.

Prosjektet består av to bygg med til sammen 75 leiligheter for utleie og næringslokaler. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 210 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Det ene bygget vil bestå av næringslokaler i første etasje og et leilighetshotell med 55 leiligheter i resten av bygget. Det andre bygget får to etasjer med næringslokaler og 20 leiligheter for utleie på toppen.

– Noe av det kjekkeste for oss i Veidekke er når vi får anledning til å ta ut vår kreativitet, vår fagkompetanse og via tett samspill med kunden klarer å skape knallgode prosjekter som markedet ønsker. Samarbeidet med Sartor Holding er utviklet over mange år, og vi setter svært stor pris på den tilliten vi på ny er gitt med å utvikle og bygge enda et prosjekt sammen. Når Nygatakvartalet nå er i gang, blar vi sammen over på neste side i «boken» og starter utviklingen av neste prosjekt og en ny spennende reise, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen i en pressemelding.

Prosjekteringen starter opp straks. Det forventes byggestart i løpet av juni og innflytting i februar 2025.