Illustrasjon: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Veidekke-selskap vant milliardprosjekt for KLP

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København for omtrent én milliard danske kroner.

Det skriver Veidekke i en pressemelding mandag.

Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter, heter det i meldingen. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021.

Det nye kontorbygget på Kay Fiskers Plads ved Ørestad metrostasjon nær København lufthavn får 50.000 kvadrat­meter kontorareal og 15.000 kvadratmeter parkeringskjeller. Prosjektet er utviklet i tett samspill mellom byggherre, entreprenør, arkitekter og rådgivere, og visjonen for prosjektet er å sette standard for fremtidens kontormiljø for små og mellomstore bedrifter i Ørestad City.

– Ørestad-prosjektet er et skoleeksempel på hvordan Veidekke best leverer verdi gjennom tidlig og sterk involvering i hele planleggingsprosessen. Gjennom tidlig samarbeid kan vi kan utnytte hele fagkompetansen vår og levere et bygg som gir kunden og brukerne størst mulig verdi, uttaler konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

– Med Ørestad-prosjektet tar KLP Eiendom et radikalt nytt grep for å møte behovene til de små og mellomstore bedriftene som er vekstdriverne i København. Tett samarbeid med arkitekt og entreprenør helt fra starten har gitt oss et konsept som er fleksibelt og nyskapende og leverer høy miljømessig, teknisk, økonomisk og sosial kvalitet. Nå gleder vi oss til å sette spaden i jorda 20. august, med Norges ambassadør og Københavns overborgmester til stede, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

KLP Ejendomme er det danske datterselskapet til KLP Eiendom AS, et av Norges største eiendomsselskaper.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2018, heter det i pressemeldingen.