<p>Modellen som viser de 125 leilighetene som Veidekke nå skal bygge for Vestaksen i Bragernes Kvartal omkranset av (f.v.) prosjektleder Anette Gjestemoen i Vestaksen, Veidekkes distriktsleder Sverre Liavaag, prosjekteringsleder Joar Kvammen og prosjektleder Ivar Bøygard samt prosjektsjef i Vestaksen, Morten Hotvedt. Arkitekt for prosjektet er LINK arkitektur.</p>Slik vil området like ved Rådhuset i Drammen se ut når Bragernes Kvartal er ferdig utbygget høsten 2018. Ill: LINK ArkitekturIll: LINK ArkitekturVestaksen og Veidekkes representanter på tomta til Bragernes kvartal der rivningsarbeidene startet mandag 25. januar. Fra venstre: Prosjektleder i Vestaksen, Anette Gjestemoen, Veidekkes prosjektleder Ivar Bøygard, anleggsleder Morten Eek og prosjekteringsleder Joar Kvammen samt prosjektsjef i Vestaksen, Morten Hotvedt. I bakgrunnen skimtes rådhuset samt Henrik Aa. Uldalens kunstverk på ”Skarra-veggen”.

Veidekke med storkontrakt i Drammen

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Vestaksen Eiendom om å bygge Bragernes Kvartal i Drammen sentrum.

Oppdraget innebærer oppføring av et seks og sju etasjers bygg med 125 leiligheter og næringslokaler på gateplan. Kontrakten er verdt 317 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet Bragernes Kvartal er på 20.000 kvadratmeter fordelt på seks og sju etasjer. Totalt skal det bygges 125 leiligheter fra 40 til 130 kvadratmeter i tillegg til hobbyrom, bilpool, smørebod, parkeringskjeller og gjesteleiligheter. I tillegg kommer det en stor Rema 1000-butikk i første etasje. Salg av første byggetrinn er allerede godt i gang, og i neste måned starter salget av byggetrinn to.

- Dette er den største entreprisekontrakten vi noen gang har inngått, og jeg er overbevist om at det nye prosjektet vil fremstå som Drammens flotteste boligprosjekt når første byggetrinn står ferdig høsten 2018. I tillegg til 125 leiligheter av høy standard, vil kvartalet få to flotte inngangspartier fra Engene og Rådhusgata og en fasade av høy kvalitet, forteller prosjektsjef Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom.

- Vi er glade for at Vestaksen Eiendom har valgt Veidekke til å bygge prosjektet. Boligbygging i sentrumsgater kan være utfordrende, men dette har vi gjort mange ganger tidligere så vi gleder oss til å komme i gang. Rivearbeidene på tomten starter opp nå i januar, og prosjektet skal ferdigstilles høsten 2018, forteller distriktsleder Sverre Liavaag i Veidekke.

Arkitekt for prosjektet er LINK arkitektur.