F.v. administrerende direktør Dag Andresen, Veidekke Entreprenør og direktør Eli Grimsby, Kultur og Idrettsbygg (KID) signerer kontrakten.

Veidekke Entreprenør signerte kontrakt på Munchmuseet

Veidekke Entreprenør signerte mandag kontrakten på grunn- og fundamenteringsarbeidene for Munchmuseet. Kontraktsummen er på  215 millioner kroner ekskl. mva.

- Det er en stor glede og også en lettelse å kunne signere innenfor vedståelsesfrist. Vi er veldig fornøyd med å ha fått en stor aktør til et vanskelig prosjekt med stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Det er viktig for oss å ha en god samarbeidspartner/kontraktspartner, sa administrerende direktør Eli Grimsby i Kultur og Idrettsbygg (KID) ved kontraktsigneringen mandag.

-Vi har stor tillit at arbeidene vil bli løst på en tilfredsstillende måte i samarbeid med vår prosjektledelse. Det blir veldig spennende for prosjektleder Jard Bringedal og hans folk å gå i gang, Gleden har vært stor etter at vi har hatt vår gjennomgang, og vi føler oss trygg på den kostnadsrammen som er vedtatt av bystyret. Det forutsetter selvfølgelig at arbeidene blir gjort på en god måte innenfor de gjeldende rammer. Dette er et internasjonalt og historisk bygg, så vi går inn i arbeidet med andektighet. Jeg ønsker oss alle lykke til med dette første arbeidet, grunn- og fundamenteringsarbeidene blir veldig viktig, sa Grimsby.

Administrerende direktør i Veidekke Entreprenør Dag Andresen takket for tilliten og sa at Veidekke var meget glad for å kunne signere kontrakten. 

-Vi har med oss et veldig kompetent team. Vi vet at byggherren KID har det, og det er viktig for å lykkes sammen. Bente Lillestøl som blir vår prosjektleder var med på å bygge operaen, den gang som anleggsleder. Anleggsleder blir Vidar Flatekval i Kynningsrud Fundamentering som har utført grunnarbeidene under Barcode-komplekset. Vi kommer til å være ca. 60 personer av egne folk på byggeplassen, 15 fra planleggingsiden og resten fra anlegg- og betongsiden med egne fagarbeidere på betong. Vi kommer til å fylle på med mange kompetente mennesker, og vil vise oss tilliten verdig. Det blir spennende, og vi er veldig glad for å ha vunnet kontrakten, understreket Andresen.

F.v. Prosjektleder bygg Anders Fjeld, prosjektdirektør Jard Bringedal, begge ÅF Advansia, administrerende direktør Dag Andresen, Veidekke Entreprenør, direktør Eli Grimsby i Kultur og Idrettsbygg, prosjektleder Bente Lillestøl, Veidekke Entreprenør og anleggsleder Vidar Flatekval, Kynningsrud Fundamentering.