Distriktsleder Hans Olav Sørlie (fra venstre) og OPS-ansvarlig Birte Almeland fra Veidekke, rådmann Tor Arne Gangsø i Ullensaker kommune og assisterende finansdirektør Christopher M. Bjerke i Veidekke ser frem til et langsiktig skolesamarbeid. Foto: Veidekke

Veidekke bygger ungdomsskole på Jessheim

Veidekke har vunnet konkurransen om å bygge Gystadmarka ungdomsskole på Jessheim for 230 millioner kroner.

Det skriver Veidekke i en pressemelding tirsdag.

Entrepriseverdi for byggingen av Gystadmarka ungdomsskole er, ifølge pressemeldingen, 230 millioner kroner før merverdiavgift.

– Vi er glade for å ha vunnet dette skoleprosjektet i en god og spennende OPS-konkurranse for Ullensaker kommune, sier Birte Almeland i Veidekke Entreprenør.

OPS-prosjekt
Prosjektet gjennomføres som offentlig-privat samarbeid (OPS), som innebærer at Veidekke både utvikler, prosjekterer, bygger og drifter skolen. Det er også Veidekke som har vært ansvarlig for å finansiere prosjektet. Ullensaker kommune leier skolen i 25 år, og i leieperioden vil Veidekke sørge for drift og vedlikehold gjennom en egen driftsavtale. Etter de fem første årene skal deler av driftsavtalen reforhandles.

Veidekke har to tilsvarende OPS-prosjekter under bygging; Rykkinn skole for Bærum kommune og Jessheim videregående skole for Akershus Fylkeskommune.

– Vi ser stor synergieffekt av flere OPS-skoler samtidig, og vi gleder oss til å ha driftsansvaret for to store skolebygg på Jessheim helt frem til år 2043. Samtidig vil vi gjerne takke alle våre samarbeidspartnere som har vært med i konkurransefasen som har pågått siden juni 2015, avslutter Almeland.

Skole med tribuneanlegg
Den nye ungdomskolen bygges for 750 elever fordelt på 30 klasser. Bygget er på totalt 9.215 kvadratmeter fordelt på fire etasjer.

Skolen er, ifølge pressemeldingen, plassert tett inntil fotballstadion, UKI Arena, og prosjektet inkluderer også en tribune på fotballbanens kortside med 1.000 sitteplasser, samt et servicebygg tilknyttet fotballbanen. Planlagt byggestart er våren 2016, og skolen skal være klar til skolestart vinteren 2018.