Illustrasjon: Norconsult
Illustrasjon: Norconsult

Veidekke bygger skole i Kristiansand

Kristiansand kommune har torsdag skrevet kontrakt med Veidekke om byggingen av Wilds Minne skole for 500 elever på barneskoletrinnet.

Prosjektet har høye miljøambisjoner med vekt på gjenbruk, miljøgevinst og innovasjon. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 376 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

Den nye Wilds Minne skole blir på cirka 6.000 kvadratmeter, i tillegg til en flerbrukshall på 3.500 kvadratmeter med næringslokaler i første etasje. De 500 elevene og 60 ansatte ved skolen får et flott uteområde og et skolebygg der det er vektlagt utstrakt bruk av massivtre og miljøvennlige løsninger.

– Vi har lagt bak oss en lang og god samspillsfase med Kristiansand kommune og de andre involverte partene i utviklingen av et bærekraftig og godt skoleprosjekt. Nå er vi glade for at den politiske behandlingen er i mål, og at vi endelig kan komme i gang med byggingen. Vi takker så mye for tilliten og oppdraget, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder i melding.

Riving av eksisterende bygningsmasse er påbegynt. Oppstart av byggearbeidene starter august 2022 med overlevering juni 2024.