Administrerende direktør Arve Regland i Entra (t.v.) og konsernsjef Arne Giske i Veidekke signerer kontrakt.

Veidekke bygger næringsbygg for Entra i Oslo sentrum

Veidekke har fått i oppdrag av Entra å bygge et høykvalitets næringsbygg med kontorer, handel, service og servering i 10 etasjer på Tullinløkka.

Prosjektet har høye miljøambisjoner og bygget skal miljøsertifiseres. Kontraktssummen er på cirka 625 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er veldig stolte over å ha vunnet oppdraget og fått tillit av Entra til å bygge U7. Dette blir et næringsbygg i absolutt ypperste klasse når det gjelder interiør, eksteriør, fleksibilitet og miljø. Vi setter også stor pris på at Entra har ambisjoner om at dette skal bli et foregangsprosjekt med hensyn til universell utforming og tilgjengelighet, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

Universitetsgaten 7 blir ett nytt og fremtidsrettet kontor- og næringsbygg på drøyt 21.000 m2. Bygningskomplekset er organisert i tre deler der det på gateplan skal være utadrettede virksomheter som skal bidra til liv og aktivitet i området. Fra 3.-10. etasje skal det bli kontorer der blant annet advokatfirmaet Hjort skal være leietaker. Med en ny passasje blir bygget tilknyttet det nye juridiske fakultetet som Veidekke bygger for Entra ved siden av.

- Universitetsgaten 7 blir et høykvalitetsbygg midt i Oslo sentrum. Dette er stort prosjekt for Entra med særegen arkitektur, og viktig for utviklingen av det nye Tullinkvartalet, sier administrerende direktør Arve Regland i Entra.

Miljø og bærekraft er sentralt i prosjektet som skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR klasse Excellent og energiklasse A. Bygget blir fundamentert med stålkjernepeler til fjell og råbygget blir oppført i prefabrikkert stål og betong. Materialvalget i fasadene er en kombinasjon av glass, aluminium og en lys/gylden natursteinkledning.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt ultimo januar 2019 og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av august 2021.