Illustrasjonsfoto

Veidekke bygger for Entra i Trondheim

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre et ni-etasjers miljøsertifisert kontorbygg i Trondheim sentrum. 

Oppdragsgiver er Entra ASA, og største leietaker blir Skatteetaten. Kontrakten er en totalentreprise verdt 223 millioner kroner ekskl. mva.

Bygget skal sertifiseres i henhold til miljøstandarden BREEAM-NOR Excellent med energimerke A. Prosjektet får en sentral beliggenhet i Holtermanns veg like ved Lerkendal stadion. Kontorbygningen blir på 11.500 m2 fordelt på ni etasjer og kjeller.

Fasadene blir i eloksert aluminium, med store glassflater i første og andre etasje inn mot et torg på bakkenivå med muligheter for utendørs servering. I første etasje blir det personalrestaurant, kaffebar og kundepunkt for besøkende til Skatteetaten. I kjelleren blir det et stort antall parkeringsplasser for sykler med sykkelvask og garderobefasiliteter.

Kontoretasjene blir funksjonelle, fleksible og effektive i bruk med et moderne uttrykk og robust materialbruk. Fremtidsrettede tekniske løsninger, gode takhøyder og rasjonelle bærekonstruksjoner gjør at bygget kan tilpasses brukerne. Skatteetaten blir den største leietakeren i bygget og skal disponere første til og med femte etasje.

- Vi gleder oss til å ønske Skatteetatens ansatte velkommen til det nye bygget som vil ligge på kunnskapsaksen på Elgeseter i Trondheim. Planleggingen og oppføringen av nybygget i Holtermannsveg er et stort prosjekt for Entra og viktig for utviklingen i denne bydelen, sier direktør for prosjektutvikling Per Ola Ulseth i Entra.

- Vi takker så mye for tilliten og oppdraget vi har fått av Entra. Det å utvikle og bygge fremtidsrettede miljøbygg er noe vi setter stor pris på å gjøre.

Veidekke og Skatteetaten har dessuten en landsdekkende avtale der vi samarbeider i kampen mot kriminalitet i bygg- og anleggsbransjen. Da er det ekstra stas at det er nettopp Skatteetaten som skal flytte inn her, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke.

Byggearbeidene er allerede igangsatt, og det hele skal stå ferdig i januar 2020.