Illustrasjon: Pir2
Illustrasjon: Pir2

Veidekke bygger flerbrukshall for Oslo kommune

Veidekkes datterselskap Seby AS og Oslobygg KF har inngått kontrakt om bygging av ny flerbrukshall på Dælenenga i bydel Grünerløkka i Oslo.

Prosjektet har høye miljøambisjoner både for det ferdige bygget og for byggefasen, skriver Veidekke i en pressemelding om prosjektet.

Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 250 millioner kroner før merverdiavgift.

Dælenenga flerbrukshall blir på omtrent 6.100 kvadratmeter over fire etasjer, med blant annet en fullskala idrettshall med tribuner, garderober, kontorer og en hel etasje til kampidrett. Hallen plasseres på samme sted som det eksisterende klubbhuset står i dag, og rivning av det gamle klubbhuset inngår i oppdraget. Det er planlagt at flerbrukshallen skal benyttes av skolen på dagtid og til idrettsformål ettermiddag og kveld.

– Vi ser fram til å ta fatt på et spennende prosjekt for Oslobygg. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Seby`s miljøambisjoner. I tillegg er det motiverende å bygge et samfunnsnyttig bygg som er etterlengtet av Grünerløkkas beboere, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby.

Direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF og daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby. Foto: Veidekke
Direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF og daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby. Foto: Veidekke

Klimagassutslippet fra nybygget skal reduseres med 50 prosent i forhold til et referanseprosjekt. Det blir fossilfri byggeplass der fjernvarme benyttes som energikilde også i byggefasen, og bygget oppføres etter passivhusstandard med solcelleanlegg på taket.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Byggestart er i november 2021 med planlagt ferdigstillelse i desember 2023.

– Vi er opptatt av å stille krav til et seriøst arbeidsliv som blant annet sikrer bruk av lærlinger og jobber mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Dette er et fokus vi har i alle våre prosjekter og er viktig for hele byggebransjen, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF i en pressemelding fra kommunen.