EBAO og Oslobygg KF ser frem til å kunne samarbeide i tiden fremover. F.v. direktør Ole Henrik Ystehede i EBAO, styreleder Asle Randen i EBAO og administrerende direktør Eli Grimsby i Oslobygg. Foto: Oslobygg

EBAO og Oslobygg KF ser frem til å kunne samarbeide i tiden fremover. F.v. direktør Ole Henrik Ystehede i EBAO, styreleder Asle Randen i EBAO og administrerende direktør Eli Grimsby i Oslobygg. Foto: Oslobygg

Ser frem til å samarbeide med Oslobygg

Sammenslåingen av de fire store byggforetakene i Oslo kommune ble formelt gjennomført 1. september. Entreprenørforeningen ser frem til å samarbeide med den nyetablerte byggherren.

Eli Grimsby har siden hun i fjor sommer ble satt til å lede Oslobygg og etableringen av foretaket, vært tydelig på at hun ønsker tett og god dialog med næringen.

– Som en av landets største byggherrer og eiendomsforvaltere vil vi være tydelige i våre forventinger til næringen. Innenfor viktige temaer som klima, mangfold og seriøsitet opplever jeg bransjen som offensiv, vi har felles interesser, og får best resultat når vi jobber sammen, sier Eli Grimsby i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å bygge Oslo sammen, påpeker styreleder i EBAO, Asle Randen, i meldingen. Han kunne tirsdag morgen på vegne av entreprenørene ønske både nyetablerte Oslobygg KF og Eli Grimsby velkommen i markedet.

Fra første stund det ble kjent at de fire store byggforetakene i Oslo kommune skulle samles i et foretak, har Entreprenørforeningen – bygg og anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) sett frem til sammenslåingen.

– Ikke bare vil det å gå fra fire til én byggherre skape større likhet og forutsigbarhet for konkurranser og gjennomføring av prosjekter, men vi får også en stor og ambisiøs byggherre å samarbeide med for å skape innovasjon i næringen, sier Randen og legger til at dette ikke minst er viktig i det grønne skiftet.

Oslobygg får en investeringsportefølje på rundt 35 milliarder kroner de nærmeste par-tre årene og 600 ansatte samlokalisert på Helsfyr. De har dermed stor makt i markedet, og denne makten er Grimsby tydelig på at hun vil bruke aktivt.

– Det ligger i vårt mandat. Vi skal blant annet gå foran i det grønne skiftet. Med en fremoverlent kommune som eier, en næring som ønsker å bli satt krav til og flinke folk både hos oss og i byggenæringen, er dette en reise å se fram mot, sier Grimsby.

 Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no.