if

Våtere vær koster huseiere millioner i året

Mer enn 230 millioner kroner ble utbetalt av forsikringsselskapene i fjor på grunn av vannskader som skyldes lekkasjer utenfra og inn i hus.

I følge tømrer og rådgiver i Gjensidige, Simon Andre Olsen skyldes disse skadene som oftest slitasje eller dreneringsproblematikk.

– Et stadig våtere og villere klima, med hyppigere stormer og kraftige regnskyll, påvirker levetiden på husene våre, som for eksempel taket, sier Olsen i en pressemelding fra Gjensidige Forsikring.

Han tror mange ikke er klar over at forsikringen deres ikke dekker utett tak og vannskader forårsaket av dette.

- Vi får henvendelser fra kunder som tror de har dekket dette under forsikringen. Det vanligste er derimot at du må ha den beste husforsikringen (topproduktet) skal dette dekkes, sier Olsen.

På de enklere forsikringsproduktene er denne risikoen ofte ikke inkludert. Et utett tak kan skape følgeskader til svært høye kostnader hvis det ikke blir gjort noe med i tide. Olsen råder boligeiere til å sjekke tilstanden på taket før det verste høstværet nå setter inn.

– Moderne tak er som regel bygd av betongtakstein eller takplater, og skal holde seg vanntette i 30-40 år. Likevel kan undertaket tørke og sprekke opp over tid, noe som kan føre til lekkasje ved et større regnskyll, sier Olsen.