Foto: Frøydis SKattum/ Kultur- og idrettsbyggFoto: Frøydis SKattum/ Kultur- og idrettsbyggFoto: Frøydis SKattum/ Kultur- og idrettsbyggFoto: Frøydis SKattum/ Kultur- og idrettsbygg

Vannsklieanlegget i Frognerbadet åpner mandag

Den nye vannsklien i Frognerbadet i Oslo har stått stengt gjennom sommeren, men åpner nå.

Det skriver Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) i en pressemelding mandag.

Anlegget, som består av tre separate sklieløp, åpner mandag, og er gratis for de som har innløst billett til Frognerbadet, heter det i meldingen.

– Dette er en skikkelig gladnyhet for alle som liker å kombinere vann med fart og moro. Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass den siste godkjenningen fra Jernbanetilsynet. Og som et plaster på såret for de som synes de har ventet lenge på denne sommerattraksjonen, utvider vi åpningstiden med de tre første helgene i september, frem til Frognerbadet stenger 15. september, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).

Det nye sklieanlegget har to baneløp for de mest vågale, og et for mindre barn. De svingete sklieløpene starter 10.5 meter over bakken, og lengden varierer mellom 110 og 114 meter. Mens det gamle anlegget hadde et felles stoppebasseng, har det nye anlegget hvert sitt stoppebasseng. Dette skal gjøre det tryggere å skli ved at man reduserer risikoen for eventuelle kollisjoner. Barnesklien får i tillegg eget trappeløp adskilt fra ungdom og voksne.