Erik Buraas

UTC-gruppen samlokaliserer på Bryn-Helsfyr

Bryn-Helsfyr-samarbeidet melder om at UTC – United Technologies har inngått en leieavtale med Bryn Eiendom for totalt 4800 kvm kontorer og lager i Nils Hansens vei 4 og 4B.

Avtalen er et resultat av at UTC-gruppen skal samlokalisere sine fire Oslo-virksomheter, Otis, UTC Fire & Security, Carrier og Autronica.

Selskapene, som omsetter for nær en milliard kroner i Norge, har i dag tilhold på fire ulike adresser nordøst for Oslo sentrum. De nye lokalene på Bryn-Helsfyr skal gjennom en omfattende oppussing og tilpasning før innflytting sommeren 2014.

– Det er mange gode grunner til å samlokalisere virksomhetene, sier daglig leder Thomas Sann i UTC Fire & Security AS. – I tillegg til arealbesparelser, ser vi spennende muligheter for salgssynergier og tettere og bedre samarbeid på prosjekter.

Sann legger til at det ligger grundige vurderinger bak valg av både lokaliseringsområde og eiendom.

– Bryn-Helsfyr ligger på Gardermoen-siden av Oslo sentrum, har et av byens beste kollektivtilbud og er inne i en spennende, positiv utvikling. Selve eiendommen egner seg godt for vårt noe uvanlige behov for fordeling på kontor og lagerarealer, og Bryn Eiendom fremstår som en meget solid og profesjonell utleier, sier han.

Nils Hansens vei 4 og 4 b er blant eiendommene representert i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, der eiendomsaktører driver omdømmebygging av området som Oslos knutepunkt for næringsvirksomhet. Deltakerne er, foruten Bryn Eiendom, SPG Ole Deviks vei, SAJA Eiendom, Øni Eiendom v/Maya Eiendom, Aberdeen Asset Management, Basale, Oslo Areal, Fortin, Bryn Eiendom, Jotne Eiendom, HAS Investment, BundeBygg, Pecunia Eiendomsselskap, NAF, Entra Eiendom, Brødrene Jensen, Gasmann Eiendom, Sigellen, Østensjøveien 43 AS, AF Gruppen, Schage Eiendom, Eiendomsselskapet Argentum, Timms Reperbane og NCC Property Development.