Foto: Unicon

Unicon åpner ny fabrikk på Hønefoss

I løpet av november åpner Unicon opp en ny mobil fabrikk ved siden av sin eksisterende fabrikk på Hønefoss.

Det skriver betongleverandøren i en pressemelding tirsdag.

– Vi har allerede levert til PNC prosjektet i noen måneder fra den eksisterende fabrikken, men er nå rigget for de virkelig store leveransene til både PNC og Skanska, samt fremtidige behov på Ringeriksbanen og så videre, sier salg- og markedsdirektør Bent Nygren i Unicon.
Den nye mobile fabrikken skal i første omgang bistå med å produsere betong til prosjektene E16 Åsbygda – Olum med Skanska og til E16 Hønefoss – Jevnaker med PNC.

Den nye mobile fabrikken har, ifølge pressemeldingen, en kapasitet på 25 prosent mer enn eksisterende fabrikk. De to kontraktene som er tegnet, utgjør et betong-volum på rundt 60.000 kubikkmeter, skriver Unicon.

Med to fabrikker på Hønefoss skriver Unicon at de også kan ta på seg flere betongleveranser i regionen.

I Unicons nye Hønefoss-fabrikk skal det brukes kortreist sand fra Sandtaket på Myrvang som tilslag. Egen sement fra Unicons terminal i Drammen, med stor andel flyveaske, skal sørge for at all betong til prosjektet er lavkarbonbetong. Vaskeanlegget er lagt opp slik at det brukes for begge fabrikker samtidig, og har gjenbruk av vaskevann.

– Unicon er glad for å kunne bruke sin kompetanse og lange erfaring med mobile anlegg til å etablere ny fabrikk på Hønefoss og ser frem til å kunne levere store mengder med kortreist betong. Den nye fabrikken vil levere betong allerede i november, avslutter Produksjonsdirektør Inge Olav Dalen.