Jostein Stormo, administrerende direktør i UCO.
Jostein Stormo, administrerende direktør i UCO.

UCO landet riggkontrakt på over en halv milliard på Nytt Regjeringskvartal

UCO, som er et heleid datterselskap av Skanska Norge AS, har signert kontrakt med Statsbygg om rigg- og drift til prosjektet Nytt Regjeringskvartal.

Kontrakten har en verdi på 563 millioner kroner, og inngår i ordrereserven for Norden i fjerde kvartal, skriver Skanska i en pressemelding.

Prosjektet omfatter prosjektering, etablering, drift og avhending av alle installasjoner som er felles for entreprenørene som er involvert i gjennomføring av første byggetrinn på det nye regjeringskvartalet. Dette gjelder for eksempel midlertidig teknisk infrastruktur, fellesarealer, serviceytelser og dagrigger, skriver de i meldingen.

De forteller også at prosjektet gjennomføres som en samspillsentreprise. UCO vant tilbudskonkurransen allerede i mai 2020 og siden den gang har partene gjennomført en samspillsfase. Denne resulterer i at det nå inngås en totalentreprisekontrakt. Kontraktsperioden er fra oktober 2021 til oktober 2026.

- Det nye Regjeringskvartalet er et stort og komplekst prosjekt, og vi er glade for at Statsbygg har valgt en felles rigg- og driftskontrakt for hele utbyggingen. Vi tror dette er fremtidens måte å drifte store bygg- og anleggsplasser på og satser strategisk inn mot dette markedet. Vi har gjennomført en god samspillsfase og vi ser frem til å bidra til å skape merverdi for alle aktører i gjennomføringen av prosjektet, sier Jostein Stormo, administrerende direktør i UCO i pressemeldingen.

I gjennomføringen av prosjektet samarbeider UCO tett med morselskapet Skanska Norge AS.