Morten Nordengen og Nils Elsrud i Tronrud Engineering, er sammen med Henning Thorsen og Erland Lundby i Termowood (fra venstre) fornøyd med utviklingen av den helautomatiske produksjonslinjen.

Tronrud Engineering leverer produksjonslinje til Termowood

Nylig skrev Tronrud Engineering kontrakt med selskapet Termowood om levering av den første helautomatiske produksjonslinjen for bygningselementene til Termowood.

– Termowood har klart å få på plass en produksjonslinje som effektiviserer, og kan levere et høyt volum av sandwichkonstruksjoner av massivtre og isolasjon, sier daglig leder Henning Thorsen i Termowood til Byggeindustrien.

Stor etterspørsel

Selskapet har allerede solgt ut produksjonskapasiteten for 2018, og ser frem til at den nye investeringen kommer på plass.

– Ja, nå gleder vi oss til å installere den nye produksjonslinjen, slik at vi kan levere produktene våre i takt med etterspørselen i markedet, sier Thorsen.

Han legger til at Tronrud Engineering har klart å løse utviklingen av produksjonslinjen på en svært god måte.

– Dette er en relativt lav investeringskostnad for bransjen vår, sier Thorsen.

– I mål

Salgssjef Nils Elsrud i Tronrud Engineering forteller til Byggeindustrien at kontrakten med Termowood betyr en leveranse av produksjonslinjen om ni-tolv måneder.

– Vi har brukt rundt et halvt år på å diskutere oss frem til den endelige tekniske løsningen med Termowood. Med det nye anlegget kan selskapet kjøre alle størrelsesvarianter i den nye produksjonslinjen, som blir 30 meter lang og ti meter bred. Enkelte deler av monteringslinja har bydd på noen utfordringer, men vi har definitivt kommet i mål, sier Elsrud.