Foran f.v.: Konsernsjef HENT AS Jan K. Jahren, styreleder Totalteq Nina Hansen. Bak f.v.: teamleder kalkulasjon og innkjøp HENT Tone Olsvik, prosjektleder Kalkulasjon og Innkjøp HENT Hege Næve,prosjektleder Totalteq Sofie Ness, daglig leder Totalteq Tor Torbergsen. Foto: HENT

Totalteq fikk kontrakt til en halv milliard av HENT

HENT har gitt Totalteq oppdraget med totaltekniske arbeider ved det nye sykehuset i Narvik. Kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner inkludert merverdiavgift.

HENT fikk våren 2019 kontrakt på utvikling i samhandling av nytt sykehus i Narvik(«Nye UNN Narvik»).Kontrakten hadde en opsjon på utførelsesfase, og denne ble innløst våren 2020.

«For å sikre både rett prisbilde og forankring av tekniske løsninger ble det besluttet av byggherre og HENT å ta med en totalteknisk entreprenør i samspillsfasen. Etter en omfattende forespørselsfase med fokus på kompetanse, kapasitet og erfaring fra prosjekter med tilsvarende kompleksitet, sto Tromsø-firmaet Totalteq igjen som foretrukken entreprenør», skriver HENT i en pressemelding, og mandag ble kontrakten inngått

– Dette er den største og mest omfattendeUE-kontrakt vi noensinne har signert, sier konsernsjef i HENT, Jan K. Jahren i meldingen.

- Valget av Totalteq som totalteknisk entreprenør innebærer at vi sikrer lokal forankring i en region som HENT anser som satsningsområde også de neste årene. Prosjektet vil samtidig sikre både fagarbeidere og attraktive lærlingeplasser på viktige fag de neste fire årene, legger han til.

Totalteq ble etablert for to år siden, gjennom at selskapene JM Hansen og Åge Nilsen gikk sammen, samtidig som de kjøpte opp Klimaservice.

- Totalteq er stolt av å bli valgt av HENT til bygging av Narvik sykehus for tekniske fag. Gjennom et nært og profesjonelt samarbeid med HENT, også i dette prosjektet, ser vi frem til å bygge Narvik sykehus og bidra til et sluttprodukt i 2024 som innfrir høye forventninger fra byggherren, sier styreleder Nina Hansen og daglig leder Tor Torbergsen i Totalteq i meldingen.