Tor Halmrast. Foto: COWI

Tor Halmrast går til COWI

Akustikk-nestor Tor Halmrast går fra Statsbygg til COWI.

Som akustikkansvarlig i Statsbygg i over 40 år har sjefingeniør Tor Halmrast vært sentral i prosjekteringen av flere store kultur- og utdanningsbygg i Norge. 

– Vi er stolte av at Tor har valgt COWI som arbeidsplass. Han vil styrke vårt allerede høyt kompetente akustikkmiljø med sin brede erfaring, og vi gleder oss veldig til at han blir en del av teamet. Vi tror at både gamle og nye kunder vil ha gleden av å ha en så sterk akustiker med på laget, sier seksjonsleder Daniela Toledo Helboe for akustikk i COWI region Øst i en pressemelding.

Halmrast har blant annet jobbet med Operahuset i Bjørvika, konserthusene i Stavanger, Trondheim og Aalborg, Oslo-Filharmonien, Nationaltheatret, Trøndelag Teater og Norges musikkhøgskole.

Som musiker føler Halmrast seg mest «hjemme» på jazzgitar, men trakterer også piano i musikkteatersammenheng. Han har skrevet musikk og vært orkesterleder på Trøndelag Teater og for Spellemannsprisvinnere.

– Det er en fordel å være både akustiker og musiker, slik at man har spilt eller fått framført musikk i tilsvarende saler og lydstudioer som man skal prosjektere. Akustikk er jo et erfaringsfag. Faglig sett kan vi nå beregne og måle hver enkelt parameter: frekvensinnhold, etterklangstid, om lyden kommer tidlig eller så sent at det blir sjenerende ekko, om lydfeltet er tørt og tydelig eller deilig omhyllende, sier Halmrast i meldingen.

Halmrast er førsteamanuensis både ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og ved Norges Musikkhøgskole.