Swecos administrerende direktør Grete Aspelund var en av flere toppledere fra rådgiversiden som var til stede på BM-dagen ved NTNU.

Toppsjefer på stand for å rekruttere studenter

Både Sweco, Aas-Jakobsen og Asplan Viak stilte med toppsjefene på BM-dagen ved NTNU for å vise frem bedriften sin for bygg- og miljøteknikkstudtene.

- Jeg er her for å vise at dette er viktig for oss. Det er en prioritet for oss å være synlig i studentmiljøene, og vi ønsker å kommunisere hva det er vi bidrar med i Sweco av samfunnsverdi. Vi håper vi gjennom dette kan vise at vi kan være en potensiell fremtidig arbeidsplass for studentene, sier administrerende direktør i Sweco, Grete Aspelund til Byggeindustrien.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Administrerende direktør i Aas-Jakobsen, Trond Hagen og administrerende direktør Øyvind Mork i Asplan Viak prioriterte begge å være til stede på BM-dagen for å snakke med potensielle fremtidige medarbeidere.

Aspelund var ikke alene om å prioritere BM-dagen tirsdag.

Også sjefskollegaene Øyvind Mork i Asplan Viak og Trond Hagen i Aas-Jakobsen valgte å bruke hele dagen på stand i Trondheim.

- Studentene synes det er hyggelig å snakke med de unge folkene som vi har med oss på standen, men vi merker også at de svært gjerne vil snakke med noen av de som er med på selve ansettelsesprosessen. Nettopp derfor synes jeg det er viktig å prioritere dette arrangementet. Og du får jo også et inntrykk av folk når du står på standen, sier Trond Hagen til Byggeindustrien.

Blir kjent med studentene tidlig

Øyvind Mork i Asplan Viak er enig.

- Det er interessant å høre hva studentene mener og tenker, og å bli bedre kjent med dem. Så er det naturligvis de eldste studentene som er de mest interessante for oss akkurat nå, men dette handler også om å gi de yngste en mulighet til å bli kjent med oss tidlig, sier Mork.

Bru mellom næringsliv og utdanningsinstitusjoner

Grete Aspelund mener det er positivt at flere toppledere er på stand.

- Det er bra, fordi at det er flere som viser seg at de engasjerer seg i arbeidet med å bygge bru mellom næringslivet og utdanningsinstitusjonene, sier Aspelund og legger til:

- Samarbeidet mellom utdanningsinstiusjonene og næringslivet er helt avgjørende, både for å tiltrekke seg de riktige talentene, men også for å utvikle leveransene til næringslivet. BM-dagen er et supert initiativ i så måte, sier Sweco-sjefen.