Illustrasjonsfoto: OsloMet

Tilbyr nye videreutdanninger innen miljøvennlig bygging

OsloMet tilbyr nå videreutdanning i bygningsintegrerte solceller og energisimulering av bygninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel.

Det skriver OsloMet i en pressemelding mandag.

– Etter en fantastisk respons på det nye videreutdanningstilbudet Automasjon i bygg, med ekstrakurs, satser Institutt for bygg- og energiteknikk nå videre på flere emner innen energi og miljø i bygg, forteller professor Peter Schild, emneansvarlig for den nye videreutdanningen i Energisimulering av bygninger.

Det nye emnet er på fem studiepoeng, og gir studentene kompetanse i kontrollberegning av energibruk og inneklima i bygninger, med Tor Helge Dokka og Kjell Dokka blant lærerne, skriver OsloMet i pressemeldingen.

Studentene skal, ifølge meldiengn, først og fremst lære om praktisk bruk av programvaren SIMIEN, men også om hvordan de løser problemstillinger som energimerking, passivhus-kriterier og kriterier for plusshus, samt om vurdering av reell energibruk og inneklima i ulike bygg.

I videreutdanningen Bygningsintegrerte solceller skal studentene lære om konkret dimensjonering med programvare, samt andre aspekter ved planlegging og prosjektering av solcelleanlegg i bygg, brann- og elsikkerhet ved solcelleinstallasjoner, byggteknisk regelverk, og best-practice-utførelse ved fasadeintegrering, heter det videre i pressemeldingen.

Førsteamanuensis Habtamu Bayera Madessa er emneansvarlig for den nye videreutdanningen.

Bygningsintegrerte solceller og energisimulering av bygninger er de to siste av de korte utdanningstilbudene instituttet tilbyr våren 2021.

Powered by Labrador CMS