Foto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten AquaFoto: John-Christian Andreassen / Salten Aqua

Tett bygg på Nord-Norges første Breeam-sertifiserte industribygg

Stingray-bygget i Skysselvika i Fauske skal etter planen stå ferdig før årsskiftet. Forrige uke utbyggerne markere mønsåskanne, også kjent som kranselag, ved tett bygg.

Det skriver Salten Aqua i en pressemelding.

15. september kunne Wenberg Innovation Park feire mønsåskanne, også kjent som kranselag, sammen med leietaker Stingray Marine Solutions og entreprenører.

Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett. Foto: John-Christian Andreassen / Salten Aqua
Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett. Foto: John-Christian Andreassen / Salten Aqua

– Vi ligger foran tidskjemaet, til tross for redusert tilgang på byggematerialer. Takket være en enorm innsats fra prosjektledere og arbeiderne på området så tror vi at vi skal komme i mål med bygget før årsskiftet, sier Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett AS.

Byggeprosjektet i Wenberg Innovation Park er ledet av Indira AS og totalentreprenør Moldjord Bygg & Anlegg AS. Industribygget som er under oppføring, er sertifisert etter Breeam-standarden som det første av sitt slag i Nord-Norge.

– Vi har vært med siden byggingen av det første bygget i innovasjonsparken. Når Breeam-sertifiseringen kom på banen, var vi ærlige om at vi ikke hadde så mye erfaring med det fra før, men vi bestemte oss for at dette skulle vi mestre, sier prosjektleder Gøran S. Indregård fra Moldjord Bygg og Anlegg i pressemeldingen.

Bygget skal, ifølge pressemeldingen, oppnå Excellent-karakter i Breeam.

– Vi har en byggherre som bevisst velger lokale entreprenører, og som selv har satt BREEAM-standarden høyt på prioriteringslisten. Med Nord-Norges første BREEAM-sertifiserte industribygg tror vi at det åpner for at flere entreprenører i regionen tilegner seg kompetanse på området og at vi ser flere bygg som dette i fremtiden, kommenterer Robert Blix, prosjektleder i Indira.

Gøran S. Indregård fra Moldjord Bygg og Anlegg (til venstre) og Robert Blix fra Indira. Foto: John-Christian Andreassen / Salten Aqua
Gøran S. Indregård fra Moldjord Bygg og Anlegg (til venstre) og Robert Blix fra Indira. Foto: John-Christian Andreassen / Salten Aqua