Team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom ble årets grønne driftsteam 2022. Foto: Fride Sørensen / Grønn Byggallianse
Team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom ble årets grønne driftsteam 2022. Foto: Fride Sørensen / Grønn Byggallianse

Team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom ble årets grønne driftsteam

Prisen for Årets grønne driftsteam 2022 gikk til team Pirsenteret fra E. C. Dahls Eiendom.

Det skriver Grønn Byggallianse, som deler ut prisen hvert år, i en pressemelding.

Vinneren ble annonsert av olje- og energiminster Terje Aasland (Ap) under Årets grønne driftskonferanse 24. november 2022.

— Jeg gratulerer team Pirsenteret fra E.C. Dahls Eiendom som vinner av Årets grønne driftsteam. Det er inspirerende å se at de har redusert energibruken betraktelig gjennom miljøledelse og vektlagt bærekraft i sine beslutninger. Enkle grep som driftsjusteringer av tekniske anlegg, å engasjere leietakerne i energieffektivisering, tilby utslippsfrie transportløsninger og tiltak for redusert avfallsproduksjon og økt gjenbruk av materialer skaper store miljøgevinster. Hvis all eiendomsforvaltning hadde vært like godt gjennomført som driftsteamene til E.C. Dahls Eiendom, Coor og Citycon har fått til, ville Norge stått bedre rustet til å håndtere både energikrise og den grønne omstillingen vi skal igjennom, sa Aasland.

Olje- og energiminster Terje Aasland (Ap) delte ut prisen for Årets grønne driftsteam 2022. Foto: Fride Sørensen / Grønn Byggallianse
Olje- og energiminster Terje Aasland (Ap) delte ut prisen for Årets grønne driftsteam 2022. Foto: Fride Sørensen / Grønn Byggallianse

— På vegne av teamet sier vi hjertelig takk til juryen. Det var veldig overraskende å få denne prisen, men vi synes den er vel fortjent. Vi har hatt det veldig gøy på jobb, lagt gode planer og tatt mange små steg i riktig retning, sa Rolf Otto Svendsen, eiendomssjef i Team Pirsenteret, etter å ha mottatt prisen.

I juryens begrunnelse heter det at Team Pirsenteret har fått til gode energispareresultater, stimulerer til ombruk av materialer og delingsløsninger for utslippsfri transport, samt på kreativt sett økt oppmerksomhet om bærekraftige løsninger.

— Vi i Grønn Byggallianse pleier å si at drifterne er eiendomssektorens superhelter. Innsatsen til årets prisvinner gir håp om at vi greier å nå energieffektiviseringsmålene i norsk bygningsmasse når vi skjerper innsatsen og erkjenner betydningen av god drift og gode driftere. Årets kåring har vist at det finnes både vilje og kunnskap til store energikutt blant mange driftsteam der ute. I tillegg til å gratulere dagens vinner vil jeg gi honnør til driftsteamene i Coor og Citycon som også imponerte meg og juryen, men som dessverre måtte se seg slått på målstreken denne gang, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev, i pressemeldingen.