Illustrasjon: L2 arkitekter
Illustrasjon: L2 arkitekter

Sweco fikk byggelederoppdrag for Oslobygg

Oslobygg KF har inngått avtale med Sweco Norge om å levere byggeledelse og koordinator utførelse (KU) ved byggingen av Økern ungdomsskole, barnehage og flerbrukshall i Oslo.

Prosjektet er en totalentreprise til cirka 1,3 milliarder kroner. Sweco skal følge opp prosjektet på byggeplass med et team på seks byggeledere inkludert SHA-KU. I konkurransen telte tilbudte kandidaters kompetanse og egnethet for det aktuelle prosjektet 100 prosent.

Prosjektets samlede bygningsmasse blir på nesten 17.500 kvadratmeter. Ungdomsskolen bygges for åtte paralleller og inntil 840 elever, mens barnehagen får plass til 140 barn i sine åtte avdelinger. Flerbrukshallen med tre spilleflater, aktivitetssal for dans og tribune med 250 plasser skal brukes av skolen på dagtid og til idretts- og fritidsaktiviteter på kveldstid og helgene.

– Vi setter stor pris på tilliten Oslobygg har vist oss gjennom å få lede et så spennende og betydningsfullt prosjekt, både for dem og for lokalsamfunnet, sier Karianne Tvedt, leder for prosjekt- og byggeledelse region Øst i Sweco i en pressemelding.

– Vi har erfaring fra veldig godt samarbeid med Oslobygg i flere pågående og fullførte prosjekter, og er glade for at vår kompetanse blir så høyt verdsatt. Vårt team som nettopp er kommet i gang med prosjektet på Økern gleder seg til å få bidra til en vellykket gjennomføring, og at prosjektet kan tas i bruk ved skolestart i 2027, legger hun til.