Administrerende direktør Philip Isell Lind Af Hageby i Inwido Norge. Foto: Inwido

Svensk vindusprodusent bygger opp i Meland

Svenske Inwido vil bygge opp fabrikkproduksjonen sin i Meland i Hordaland.

– Denne fabrikken er nå en av de mest effektive i vårt system for produksjon av denne type av vinduer. Derfor velger vi å satse i Meland når vi går i gang med produksjon av våre nye vindustyper, forteller direktør Philip Isell Lind Af Hageby i Inwido Norge til Bergens Tidende.

Inwidos vindusfabrikk i Meland vil i løpet av det neste året vil måtte utvide staben med om lag 50 prosent. Det vil si at fabrikken må ansette mellom 15 og 20 nye ansatte.

Dette er kun to år etter at de vedtok å avvikle 85 arbeidsplasser ved Lyssand Treindustri på Os, og heller flyttet produksjonen over grensen, påpekes det i artikkelen.

– Vi har svært dyktige folk som leverer en effektivitet som er blant de beste i konsernet for denne typen vinduer. Derfor har vi valgt å satse tungt på investeringer for å utvide kapasiteten, fortsetter direktøren.

I løpet av høsten skal to nye vinduer leveres av fabrikken i Meland. Den ene typen er et rimelig vindu for prosjekt- og rehabiliteringsmarkedet. Det andre er et avansert vindu som skal tilfredsstille nye krav til energieffektivitet. Med mer moderne maskiner vil produksjonen kunne gå enda raskere enn før, heter det i artikkelen.

– Går det som planlagt, vil vi kunne starte leveranser av begge vindustypene i løpet av året, forklarer Philip Isell Lind Af Hageby.