Inwido lanserer nytt klassisk vindu

Vindu- og dørprodusenten Inwido lanserer nå et nytt klassisk trelagsvindu.

– Jeg gleder meg stort til å vise frem Frekhaug 120 for første gang på Bygg Reis Deg 13. Med dette produktet dekker vi et etterspurt behov i markedet, som jeg vet vil bli tatt vel i mot, sier Espen Hoff, administrerende direktør i Inwido.

I flere generasjoner har et av varemerkene til Frekhaug Vinduet vært håndverket kombinert med profilene med de spiesielle linjene.

– Hemmelighetene har ligget i detaljene, den høye kvaliteten og den slanke profilen som slipper inn ekstra mye lys. Nå har vi tatt dette et innovativt steg videre med Frekhaug 120. Vi har brukt all vår håndverksmessige erfaring i utviklingen og investert nær fem millioner kroner i nytt moderne produksjonsutstyr, sier Hoff.

Ifølge Hoff tilfredsstiller Frekhaug 120 strenge krav til energivennlige vinduer og ligger godt innenfor passivhus-standarden.

– Vinduet har en av bransjens beste isolasjonsevner med en u-verdi på 0,76. Det skyldes blant annet at vi bruker 48 mm glass i det nye vinduet, mens standard trelagsvinduer i dag har mellom 36-44 mm glass. Karmdybden er også utvidet fra normalt 95 til 120 mm, derav også navnet på vinduet Frekhaug 120. På grunn av vårt fokus på miljø har vi også en godt isolerende karm, uten tilsetning av ikke-fornybare materialer, sier han.

Det nye vinduet til Inwido har et klassisk utseende, men skal også være bygget for å tåle store påkjenninger.

– Vi har laget et vindu i en solid konstruksjon og med få bevegelige deler. Både karm og ramme er laget i laminert tre nettopp for å sikre styrke og stabilitet. Samtidig har vi klart å opprettholde kjennetegnet på det klassiske Frekhaug Vinduet, kjærligheten til detaljene. Det vil man ikke minst finne igjen gjennom de smale, vakre profilene som gjør at vinduet fortsatt slipper inn godt med lys, sier Hoff.