Det er sendt ut gult farevarsel for styrtregn i Møre og Romsdal onsdag kveld. Varevarselet for styrtregn på Østlandet har blitt kansellert. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Det er sendt ut gult farevarsel for styrtregn i Møre og Romsdal onsdag kveld. Varevarselet for styrtregn på Østlandet har blitt kansellert. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Styrtregn kan gi stengte veier på kort varsel i Nordmøre og Romsdal

Veiene kan bli stengt på kort varsel etter gult farevarsel om styrtregn i deler av Møre og Romsdal fra onsdag ettermiddag.

Både Molde og Kristiansund er i området med høyest sannsynlighet for kraftig nedbør. Varselet gjelder for onsdag kveld, og lokalt kan det komme 20 millimeter på en time, skriver meteorologene på Twitter.

Statens vegvesen melder om fare for overvann i tettbebygde strøk, samt lokale oversvømmelser og jord- og flomskred. Det kan også oppstå vanskelige kjøreforhold og vannplaning.

Øker beredskapen

Publikum rådes til å holde seg unna bratte skråninger og bekker med stor vannføring.

Selv om varselet er på det laveste nivået, melder Statens vegvesen at de øker beredskapen. Dette særlig på bakgrunn av at riksvei 70 i Sunndal har vært stengt på grunn av jordskred de siste dagene.

Avblåst på Østlandet

Mens det ser ut til at romsdalingene og nordmøringene må forberede seg på mulig flom og stengte veier, kan østlendingene puste lettet ut. Farevarselet som tirsdag ble sendt ut for styrtregn på deler av Østlandet onsdag ettermiddag, har nemlig blitt kansellert.

– Modellene våre er litt dårlige både på plassering og intensitet. Varslene blir ofte sendt på kort notis, og blir de sendt ut et døgn før det skal inntreffe, er det ikke uvanlig at ting endrer seg, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det var ventet regn over store deler av Østlandet utover ettermiddagen onsdag, men de største bygene så ut til å passere over Sverige.