Stein-Are Strand. Foto: AFRY

Strand blir seksjonsleder for geofag i AFRY i Trondheim

Stein-Are Strand får ansvaret for å lede og utvikle et sterkt geofaglig miljø ved AFRYs kontor i Trondheim.

AFRY har allerede etablert en større geoseksjon i Oslo med over 20 geoteknikere, ingeniørgeologer og miljøgeologer. Med økende oppdragsmengde er det behov for å trappe opp kapasiteten innen geofagene, og AFRY etablerer derfor en egen geofaglig seksjon i Trondheim som Strand skal lede, skriver rådgiveren i en pressemelding.

- Jeg har hatt en veldig fin og spennende jobb i NVE, men etter nesten åtte år begynte jeg å kjenne at det var på tide med nye utfordringer. Da AFRY kom på banen så viste det seg at det var en god match for begge parter, og for meg er det å være med på å bygge opp en geofaglig seksjon i AFRY en veldig spennende utfordring, sier Strand i meldingen.

Strand kommer fra stillingen som Sjefsingeniør geoteknikk i NVE. Før NVE jobbet han som geotekniker i Rambøll i 7 år. Strand har en master/siv.ing. Bygg - og Miljøteknikk med fordypning i geoteknikk fra NTNU.

- Stein-Are er en erfaren og meget dyktig geotekniker med blant annet førstehåndskunnskap til regelverket og spisskompetanse innenfor kvikkleire. Som person har Stein-Are menneskelige egenskaper og en tilnærming som passer godt med AFRY, sier Frode Wiggen, avdelingsleder Transportation i AFRY.

Med Strand er den geofaglig seksjonen i Trondheim allerede et team på tre geoteknikere, og den skal utvides ytterligere. AFRY ser behov for å forsterke seg på flere kompetanseområder både innenfor geoteknikk, ingeniørgeologi, miljøgeologi og skred- og skredfarevurderinger, skriver de i meldingen.