Solfangere leverer varme til passivhusene i Stenbråtlia borettslag i Oslo, som er planlagt og prosjektert av Spor Arkitekter. Foto: Aventa / Harald Kicker, JKU Austria

Stor interesse for Solenergidagen

Solenergi i Norge er for alvor i demring. Litt over en uke før årets største solenergikonferanse er det over 150 påmeldte.

Det skriver Norsk solenergiforening i en pressemelding tirsdag.

Bransjeforeningen arrangerer Solenergidagen 2015 i Oslo 8.mai, og kan by på oppdaterte innlegg fra det offentlige, næringsliv, kunnskapsmiljøer, organisasjoner og sluttbrukere innen både solvarme- og solstrøm, heter det i meldingen.

Se programmet for Solenergidagen 2015 her.

Blant årets talere under Solenergidagen er blant andre Venstre-leder Trine Skei Grande og byrådsleder Stian Berger Røsland fra Oslo kommune, og en rekke tema skal, ifølge pressemeldingen, frem i lyset:

Hvilke rolle spiller solenergi i nullutslippsbygg?

Smarte energisystemer med solenergi

Erfaringer fra solenergianlegg på Powerhouse Kjørbo, Rudshagen, Svalbard og Scandic hotell Lerkendal

I tillegg kan konferansedeltakerne få med seg en samtale om bruk av solceller og solfangere: «Både og eller enten eller?» Det blir også utdeling av årets solstråle, samt utstilling med aktører og solenergiutstyr.

«Solenergi – det smarte valget» er årets tema for Solenergidagen.

– I fjor var det 170 deltakere på Solenergidagen, og vi forventer enda flere deltakere i år. Bruk av solceller og solfangere øker i Norge, og da er det viktig med møteplasser som dette, uttaler generalsekretær Åse Lekang Sørensen.