Illustrasjonsfoto: Statsbygg
Illustrasjonsfoto: Statsbygg

Statsbygg sparte 92 millioner kroner på strøm

Statsbyggs strømavtale har spart statlige leietakere for nesten 92 millioner kroner i strømutgifter i 2021.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding onsdag.

Statsbygg har inngått sentral kraftavtale med Ishavskraft som kraftleverandør og Kinectenergy som kraftrådgiver. Gjennom sikring av strømprisene har de av Statsbyggs leietakere som har knyttet seg til avtalen, oppnådd en besparelse i 2021 på nesten 92 millioner kroner sammenlignet med spotpris, skriver Statsbygg.

– Denne avtalen sikrer stabil og forutsigbar kraftpris for våre leietakere, og ingen del av gevinsten tilfaller Statsbygg. Avtalen har vært veldig gunstig for våre leietakere i perioder med høy pris, og over tid gir avtalen i snitt en gunstig strømpris, sier eiendomsdirektør Elin Karfjell i Statsbygg.

Rundt 80 prosent av energiforbruket i Statsbyggs eiendomsportefølje er med i kraftavtalen. Avtalene er en fastprisavtale på energileddet, heter det i pressemeldingen.

Kraftavtalen har en varighet på fire år, frem til 31. august 2023. Statsbygg skriver i pressemeldingen at de jobber kontinuerlig med å sikre gode avtaler for sine leietakere, og den store statlige eiendomsforvalteren jobber i disse dager med prisene for 2022.