Løren botaniske. Arkitekt: TAG Arkitekter

Startskudd for milliardprosjekt fra Nordr og OBOS

Veidekkes kontrakt på Løren botaniske markerer starten for Nordr og OBOS nye milliardprosjekt på Løren i Oslo.

Løren botaniske får til sammen cirka 389 boliger og nå starter byggingen av første bygget med 67 leiligheter. Nordr og OBOS kjøpte tomteområdet i 2015, og salgsstart var i februar i år.

- Jeg har vært med å utvikle Løren helt fra starten, og det er fantastisk å se hvor levende og flott denne delen av byen har blitt, sier konsernsjef, Baard Schumann, i Nordr i en pressemelding.

- Jeg er også glad for at vi greier å utvikle gode bærekraftige løsninger som også hever kvaliteten på boligene. Dette blir vårt andre BREEAM-sertifiserte prosjekt i Oslo og gjennomføres som fossilfri byggeplass, legger han til.

- Siden lansering av første salgstrinn 12. februar i år har interessen for boligene i Løren botaniske vært meget god. Status nå er at 81 av 126 boliger er solgt. Flere av boligene er solgt med våre alternative boligkjøpsmodeller, OBOS Bostart og OBOS Deleie. Neste salgstrinn med 49 boliger legger vi ut for salg allerede i slutten av november, sier Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i OBOS. i meldingen

Det er Veidekke som har fått byggeoppdraget. Byggearbeidene er allerede igangsatt med planlagt ferdigstillelse av første trinn høsten 2022. Neste trinn kommer for salg i november 2020.