Tommy Stangeland (til venstre) og Olav Stangeland i Stangeland Gruppen. Foto: Stangeland Gruppen

Stangeland kjøper Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland

Veidekke og Stangeland Gruppen har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland. Overtakelsen inkluderer også Veidekkes asfaltutleggingsvirksomhet i fylket.

Det skriver Stangeland Gruppen i en pressemelding mandag.

– Etter gode samtaler med Stangeland Gruppen har vi inngått en intensjonsavtale om salg av pukk- og asfaltvirksomheten vår i Rogaland. Vi har en lang historie i Rogaland, men erkjenner at Stangeland Gruppen vil være en bedre eier for disse virksomhetene enn vi kan, og dermed også gi bedre forutsetninger for de dyktige og solide folka våre i Rogaland, sier konserndirektør i Veidekke Infrastruktur, Øivind Larsen, i pressemeldingen.

Kjøpet er en virksomhetsoverdragelse av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland, og inkluderer samtlige ansatte og maskiner i disse virksomhetene.

Kjøpet vil bli gjennomført innen utgangen av februar forutsatt endelig styregodkjenning, en gjennomført due diligence-prosess og en eventuell godkjennelse fra Konkurransetilsynet, skriver Stangeland.

– Vi er svært fornøyde med å ha kommet til enighet med Veidekke om kjøp av pukk- og asfaltvirksomheten i Rogaland, og ser frem til å videreutvikle dette i tiden fremover, sier Olav Stangeland i Stangeland Gruppen.

Både asfalt- og pukkverket, som lokalt også er kjent som Tullin Ree, er sentralt plassert på Kverneland. Driften videreføres som den er i dag, heter det i pressemeldingen.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre salgssummen.