Trond Mohn deler ut prisen til Terje Bøe, Lars Erik Vinje og Laila Gjerdsbakk fra Spilka. Foto: Thor Brodreskift

Trond Mohn deler ut prisen til Terje Bøe, Lars Erik Vinje og Laila Gjerdsbakk fra Spilka. Foto: Thor Brodreskift

Spilka kåret til «Årets mest handlekraftige bedrift»

Spilka ble tirsdag kåret til "Årets mest handlekraftige bedrift" under Vestlandskonferansen i Grieghallen i Bergen.

Administrerende direktør Terje Bøe er selvsagt svært stolt over at Spilka har vunnet denne prisen.

– Tildelingen av Handlekraftprisen er noe vi setter utrolig stor pris på. Den er en honnør til alle ansatte, og den gir oss både inspirasjon og motivasjon til å fortsette vårt arbeid med å bringe mer innovasjon og bærekraft inn i byggebransjen. Byggebransjen representerer den største kilden til klimagassutslipp i Norge, og det er lagt ned mye arbeid i Spilka de siste årene for å utvikle løsninger som sikrer reduserte klimagassutslipp. Derfor betyr det svært mye for alle oss Spilkanere at vi får en slik anerkjennelse, sier Bøe i en pressemelding.

De har gjennom den senere tiden satset stort på fasadeløsningen Fixade, som er designet med bærekraft i tankene.

– Både stålkomponentene og fasadeplatene kan gjenbrukes, og systemet er spesielt utformet for å fjerne kilder til råteskader. Fasadeløsningen har i løpet av kort tid høstet flere priser og den har blitt tatt svært godt imot av byggebransjen, heter det i meldingen.

– Denne evnen til omstilling skyldes nok mye den interne kompetansen som finnes i Spilka forteller Laila Gjerdsbakk som er som er leder for marked og kommunikasjon i selskapet. Hun forteller at Spilka feirer 90 års jubileum i 2023, og at gjennom alle disse årene har den interne kompetansen vært svært viktig.

- Vi har blant annet verktøymakere og produktutviklere med en utrolig evne til å komme opp med nye løsninger. I tillegg kreves det millimeterpresisjon når en skal bygge verktøy til produksjonen, og slik kunnskap er noe det tar tid å opparbeide seg. Den interne kompetansen har også vært en av suksessfaktorene bak den nye fasadeløsningen. Men, det viktigste bidraget i den siste snuoperasjonen til Spilka har nok vært at alle i bedriften har jobbet for å få det til. I løpet av kort tid har vi effektivisert og snudd resultatet fra negativ til positiv bunnlinje samtidig som vi har gjennomført innovasjon og utvikling av Fixade, sier Gjerdsbakk.

De nominerte var:
· AS Spilka Industri, Ålesund
· Brødrene Aa, Hyen og Sandane
· Aibel, Haugesund
· Wergelandsgruppa, Gulen