Janicke Jebsen Vinje /f.v.), Erik Asbjørnsen, Espen Erikstad og Camilla Nordahl Bang. Foto: Jens Westbye.

Janicke Jebsen Vinje /f.v.), Erik Asbjørnsen, Espen Erikstad og Camilla Nordahl Bang. Foto: Jens Westbye.

Sørlandsarkitekter bytter navn

Det kristiansandsbaserte arkitektmiljøet Ark-Net endrer nå navn til Seil Arkitekter AS.

– Vi har levd lenge og godt som Ark-Net, og er heldige som har opparbeidet oss tillit både hos større og mindre utbyggere og privatpersoner både i og utenfor regionen. Å bytte navn er litt vemodig fordi man legger en epoke bak seg, samtidig blir det av praktiske grunner fint å slippe bindestrek. Et navnebytte er dessuten en fin anledning til å gi selskapet et løft i måten vi presenterer oss på, sier Erik Asbjørnsen, arkitekt og partner i Seil Arkitekter i en pressemelding.

Både Asbjørnsen og Janicke Jebsen Vinje har vært med helt fra Ark-Net ble lansert, den gang i partnerskap med arkitektene Jan Egil Løvdahl og Ole Johan Dolva. De to sistnevnte solgte seg ut i 2020, og Espen Erikstad kom da inn på eiersiden.

Rundt årsskiftet 2022–23 ble Camilla Nordahl Bang ansatt som daglig leder i selskapet som i dag består av 11 arkitekter, en bygningsingeniør og en BIM-koordinator.

– Ark-Net hadde vurdert navnebytte en stund, og for meg var det en spennende oppgave å ta fatt på. Men navneprosesser er vanskelige, og vi gikk flere runder før vi kom i mål. Bakgrunnen for navnet er at seil er estetiske, funksjonelle og utformet for å spille på lag med naturen og elementene. Disse egenskapene kjennetegner også god arkitektur. I tillegg har vi kontor på den populære fiskebrygga midt i Kristiansand, med fantastisk utsikt mot byfjorden, så et navn med maritime assosiasjoner var bokstavelig talt nærliggende, forteller Camilla Nordahl Bang i meldingen.

– Menneskene og selskapet er som før, eneste forskjellen er at vi får ny profil og nye nettsider, legger hun til.